HOME
_ACOUSTIC STIX Het voelt zoals het klinkt

Esthetisch en Aaibaar. Het huidige aanbod van akoestische panelen wordt gekenmerkt door de focus op functionaliteit. STUDIO STIX gaat een stap verder. Met de panelen presenteren we een inclusieve vormgeving. Het bos en de vogels als een natuurlijk visueel beeld naast de aaibaarheid en het akoestisch effect van het materiaal. Het voelt zoals het klinkt.
 Bos en Vogels. De oorsprong van het werk is de associatie met het bos. Verhalen die spelen of zouden kunnen spelen; associaties, geheime ontmoetingen en verborgen mythen. Het bos geeft zich nooit helemaal prijs. Een mooie plek om te zijn, maar ook altijd spannend en soms zelfs gevaarlijk. Het bos is nooit alleen: de vogels laten zich horen; ze vliegen van boom tot boom en verdwijnen plotseling in de lucht boven ons.
 Paneel en Wand. De op ARCHITECT@WORK gepresenteerde panelen laten slechts een deel van de mogelijkheden zien. Er kan worden gekozen uit panelen met afbeeldingen en in 26 verschillende kleuren. De panelen kunnen in verschillende composities worden gerangschikt. Zo kan een hele wand bestaan uit bos, compleet met vogels. ACOUSTIC STIX wordt op aanvraag gecomponeerd aan de hand van de betreffende locatie en het interieur.
 Handgemaakt en Sociaal. ACOUSTIC STIX wordt geheel met de hand vervaardigd en zoveel als mogelijk uitgevoerd door mensen met afstand tot de reguliere arbeidsmarkt; dit uiteraard tegen gewone betaling.
 Technische Specificatie ACOUSTIC STIX bestaat uit losse panelen van 60 x 60 cm, afzonderlijk aan de wand te bevestigen. De ondergrond bestaat uit PET Felt, met een dikte van 10 mm. PET Felt is voor 100 % gerecycled polyester waarvan 60 % gemaakt van PET flessen . Deze zijn getransformeerd tot een zacht maar stevig materiaal. PET Felt is duurzaam en heeft een groot geluid absorberend vermogen. Op het paneel worden plukjes lontwol vastgezet van het Merino schaap uit Zuid Amerika en Nieuw Zeeland. De wol wordt met de hand geniet in een dichte rangschikking met een dikte van 50 mm. De panelen hangen met een eenvoudig systeem, bestaande uit keeplatten los tegen de wand, en zijn gemakkelijk te verwisselen.
 ENKELE REACTIES VAN BEZOEKERS: Echt een nieuwe toevoeging aan de akoestische panelen die ik om me heen zie. Prachtig nieuw product. Het voegt iets nieuws toe. Goed dat er eindelijk atmosfeer in de werkruimtes kan komen. Dit is niet alleen een oplossing voor een probleem. Je beleeft de stilte. Hier word ik blij van.  Indien u vragen hebt neemt u contact met ons op:
studio@studiostix.com
Jan Grolleman: 06 10 746 999
Henny Wilting: 06 13 107 640 U kunt een afspraak maken voor een bezoek aan ons atelier en showroom in Rotterdam. Eventueel komen we bij u op locatie om de mogelijkheden van uw specifieke situatie te bespreken. METING GELUIDSABSORPTIE De geteste geluid absorptie van de panelen laat een hoge score zien. De combinatie van 8 mm PET felt en 50 mm Merino lontwol levert een
absorptie vermogen op van maar liefst 0,91, op een schaal van 0,00 – 1,00. Op verzoek zenden we u het volledige rapport.